Rouw en Verlies

Ieder mens maakt in zijn of haar leven momenten van verlies mee. Vaak denken mensen dat verlies vooral gaat om het verliezen van een dierbaar persoon door overlijden. Verlies kent echter veel meer vormen; denk aan het verlies van gezondheid, van werk,  van vertrouwen na een nare ervaring of verlies van sociale contacten. Verlies is iets wat bij het leven hoort en wat aandacht vraagt en verdiend. Vanuit Kracht in Verandering kan ik je helpen om dit proces van verlies en rouw aan te gaan door samen te onderzoeken welke fases er bij dat rouwproces horen en wat dit voor jouw situatie betekent. We zullen samen bekijken welke manier van dit proces doorlopen het beste bij je past, denk aan; gesprekken en verschillende methodes waaronder individueel opstellingswerk. Hierdoor kun je zicht krijgen op de invloed van het verlies in je dagelijkse leven en in je toekomst. Het doel van de begeleiding is dat het verlies een plek krijgt zodat je je toekomst een hernieuwde richting kunt geven. De hulp vindt bij jouw thuis plaats tenzij we daarover andere afspraken maken tijdens het intakegesprek.

Voor wie?

Rouw en Verlies is bestemd voor kinderen en volwassenen die een situatie van verlies ervaren hebben. Sommige mensen zijn prima in staat  dit verlies een plek te geven en een nieuwe balans te vinden in hun leven, voor anderen kan het echter heel moeilijk zijn om er zelf  ‘uit te komen’. Ik ga samen met je op zoek naar een manier die bij jou past om aandacht te schenken aan het verlies, zodat je vandaar uit je leven een nieuwe richting kunt geven.

Contactmomenten

  • Er wordt gestart met een vrijblijvend informatief gesprek waarin je informatie krijgt over mijn werkwijze. Door dit informatief gesprek heb je tevens de mogelijkheid om te beslissen of het gesprek ‘goed voelt’ en je het proces aan wil gaan met mij.
  • Indien je akkoord gaat met de hulp zal er een intakegesprek plaatsvinden waarin jouw hulpvraag verduidelijkt wordt, doelen gesteld en afspraken gemaakt worden.
  • Tussentijds zullen er korte evaluatiemomenten zijn om te kijken of de hulp aansluit bij je hulpvraag. Indien nodig passen we de doelen en/of de manier van werken aan.

Cliënten aan het woord:

‘Ik heb lang geprobeerd om het verlies van mijn moeder weg te stoppen, er niet aan denken deed minder pijn dacht ik. Feit is dat ik het zonder haar zal moeten doen. Het was moeilijk om hierbij stil te staan, maar met hulp van Cindy voelde dit wel goed. Aan mam denken doet soms nog wel pijn omdat ik haar mis, maar ik voel me fijner en kan steeds beter de leuke herinneringen naar boven halen´.

‘Alleen maar praten vind ik niks, het was goed om de situatie op te stellen met de poppetjes. Ineens snapte ik dat het verlies van mijn baan op alle gebieden in mijn leven een negatieve stempel drukte. Ik sta nu steviger en maak andere keuzes waardoor ook in mijn relatie positiever ben geworden. Ik heb het vertrouwen in mezelf terug´.

Deze site is ontwikkeld in samenwerking met LR Internet en Fantiestas Vormgeving
Algemene voorwaarden | Privacy reglement | Privacy policy

SKJ EMDR Therapeuten NFG